Нашето пътешествие

 

На 12.05.2019 г. ученици от Лидерската програма на “Училищни чудеса”, програма “Старт в кариерата” и техните родители бяха на малка разходка до пещера Проходна (Очите на Бога). Вижте как прекараха деня си през погледа на Росенка, която е част от лидерския екип на село Торос и ученичка в 9. клас в ПГСС “Сергей Румянцев”, гр. Луковит.

Това малко пътешествие накратко беше тиймбилдинг с родители. Този път идеята какво да правим дадоха нашите родители. Всеки носеше почерпка. Това беше ден пълен с емоции, много смях, много игри и забавления. Хубавото беше, че през целия път родителите ни играха с нас на игри. Когато стигнахме пещерата, нашите ментори бяха сложили най-различни сладки на полянката и с нетърпение ни чакаха. Забавното беше, че всички се запознаха. Всеки един, било то родител или ученик, направи своето любимо движение и извика силно своето име. След това бързо ни разделиха по отбори, като всеки отбор имаше за задача да се снима на пещерата и бързо да я качи в нашата група. На всички им беше много забавно.

След като излязохме от пещерата, доста ученици и родители бяха уморени от това да тичат нагоре-надолу из пещерата - затова седнахме и хапнахме малко, за да презаредим.

Не след дълго започнаха нашите игри.

Първата игра беше да се разделим по градове и села. Всеки отбор трябваше да изиграе малка сценка, която показва как дадена ценност на "Училищни чудеса” не е била спазена.

Във втората игра отново бяхме разделени на отбори. Задачата ни беше да носим яйце в лъжица само с едната си ръка, без да го подпираме, да обиколим едно червено конусче и да предадем яйцето на следващия от отбора. Който го изпусне и счупи има право на второ, но не повече. Накрая някои от отборите имаха по две цели яйца, други пък - само едно.

Третата игра беше най-забавна в нея трябваше да вземем бонбони от купа пълна с пудра захар, но условията бяха ръцете ни да са зад гърба ни. Това беше най интересната игра.

Накратко - целият ден беше чудесен.