В текста по-долу Марко от екип Златна Панега споделя своите впечатления за тиймбилдинга на учениците, менторите и екипите от Лидерската програма и програма “Старт в кариерата” на “Училищни чудеса”.

Забавно сплотяване

На 13.04.2019 посетихме град Априлци за сплотяване на лидерските екипи от Ябланица, Румянцево, Петревене, Карлуково, Луковит, Орешене, Торос и Златна Панега и някои от учениците част от програма “Старт в кариерата”, която ги подготвя за изпитите след 12. клас. Накратко направихме си тиймбилдинг. Идеите за това какво да се случва на тиймбилдинга дойдоха изцяло от учениците.

Накратко това бе страхотен ден изпълнен със смях и дълго пътуване. Хубавото беше, че в автобуса имаше доста забавления, като: гатанки, музика и игри. Времето мина неусетно.

Домакин на нашия тиймбилдинг беше Почивна база “Видима”. Цял ден, изпълнен с емоции, забавления, шеги, игри, хубава храна и какво ли още не - просто един забавен ден, който наистина сплоти ученици, ментори и организатори.

Игрите бяха доста забавни. Бяхме разделени на екипи (от различни населени места), които трябваше да минат през 5 станции с различни предизвикателства.  Първата беше да създадеш лого и име на екипа си. Имаше станция, на която трябваше по двойки да танцуваме на един вестник и на всяка минута сгъвахме вестника на две, после на 4 и така докато вече краката са ни стъпили на земята. Едно от най-забавните неща бяха народните танци - те бяха нови за повечето от нас. Най-сплотяваща беше играта, в която бяхме наредени в кръг и трябваше да кажем името на човека до нас, откъде е и какъв е неговият проект или каква е неговата цел. Трябваше да танцуваме в кръг и когато спре музиката да седнем, но винаги оставаше един прав, който трябваше да каже на всички имената. Така неусетно измина целия ден със забавни игри и много смях.

И отново просто страхотен ден!